Boğaziçi Yönetim, ceza faizine razı

Boğaziçi Yönetim, ceza faizine razı

C2-26 bloğumuzda asansör ve bina otomatları için kullanılan elektrik sayacına tam 6 yıl boyunca abonelik sözleşmesi yapılmamış, göreve gelmemizden yaklaşık 1 ay kadar önce TEK yetkilileri tarafından yapılan tespit sonucunda kaçak elektrik kullanıldığı gerekçesiyle cezai işlem yoluna gidilmişti.

Ancak bu konu gerek eski site müdürü ve gerekse de Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından bizlere yazılı veya sözlü olarak hiç bir şekilde bildirilmediği gibi devir protokolünde de yer almamıştı.

Sonrasında site yönetimimize 43.000.TL seviyesinde ceza kesilince %25 peşin ödeme yaparak kalan kısmı için taksitlendirme yoluna gitmiş ve binamızın elektriğinin kesilmesinin önüne geçmiştik.

Zararın oluşmasında kusuru olduğunu düşündüğümüz TOKİ ve  Boğaziçi Yönetim A.Ş.'ye site avukatımız vasıtasıyla ihtarname göndermiştik.

Her iki kurumdan da cevap geldi.

TOKİ tarafından gelen yazıda; Boğaziçi Yönetim A.Ş.'nin sorumlu olduğu vurgusu yapılarak ivedilikle savunmasını istediklerini belirtmişlerdi.

Boğaziçi Yönetim A.Ş. 'den gelen ekli yazıda: Şirket kendi hatasını kabul ettiğini, ancak söz konusu cezada bir elektrik kullanım gerçeği bulunduğunu öne sürerek elektrik bedelini kabul etmeyeceğini ama ihmalden kaynaklanan faiz cezasını karşılayabileceğini belirtmiştir.

Oysa ortada bir ihmal olduğu ve kesilen cezanın bundan dolayı meydana geldiğini, bu kusurdan da görevini ihmal nedeniyle esasen Boğaziçi Yönetim A.Ş.'nin sorumlu olduğunu, sitemize kesilen para cazasının tamamının bu şirket tarafından ödenmesi gerektiği sonucuna vardık.

Öncelikli olarak icraya başvurmak, eğer olumlu bir netice alamazsak hukuk davasına çevirmek konusundaki talimatımızı site avukatımıza ileterek gerekli yasal çalışmalara hız vermesini istedik.

Bilgilerinize sunarız.