HİZMET İSTİYORUZ

HİZMET İSTİYORUZ

Küçükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde en yüksek emlak ve çevre temizlik vergisini sitemizin de içerisinde bulunduğu Atakent Mahallesi ödüyor.

Bunun karşılığında Küçükçekmece Belediyesi’nden çöplerimizi toplamak dışında hiçbir hizmet alamıyoruz.

Çöp konteynerleri verilmesi, sokaklarımızın haftada bir kez de olsa temizlenmesi, alt yapı sorunlarına destek, Çocuk oyun park ve spor sahaları, oturma bankları, fidan, çiçek soğanı, kedi evi, atık toplama üniteleri gibi hemen her talep ve isteğimiz site olduğumuz ve aidat topladığımız gerekçesiyle geri çevriliyor.

Trafik kazalarının sıklıkla yaşandığı maddi ve bedeni zararlara neden olan noktalara uyarı tabelası, trafik ışığı ya da kasis yapılması isteğimiz masa başından ret ediliyor.

Oysa bölgenin en yüksek vergisini ödeyen mahallemizin en temel ihtiyaçlarının karşılanması ve çözüm bulunması yasal hakkımızdır.

Bütün belediyeler, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’na göre aşağıdaki hizmetlerden asli olarak sorumludurlar.

‘’ Belediye, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; kültür ve sanat, gençlik ve spor gibi hizmetleri yapar veya yaptırır.

 Belediye hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur.

Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunur’’